Acest desert impresionant imbina texturi fine si arome de cappuccino, lamaie si bezea. Este perfect pentru ocazii speciale si garantat sa incante papilele gustative ale tuturor invitatilor. Iata cum se prepara:
Ingrediente: (pentru o forma de 20×30 cm)
Blat:
3 oua
150 g zahar
100 g faina
15 ml ulei
5 g praf de copt (1 lingurita)
10 g cacao (2 linguri)
Crema Cappuccino:
500 g mascarpone
300 ml smantana pentru frisca (30% grasime)
45 g zahar pudra (3 linguri)
40 g cappuccino cu ciocolata
Crema de Lamaie:
2 oua
1 galbenus
160 g zahar
80 g unt
sucul de la 2 lamai
Bezea:
2 albusuri
100 g zahar
15 ml suc de lamaie (1 lingura)
5 g amidon (1 lingurita)
Ingrediente suplimentare:
1 pachet de biscuiti simpli
Mod de preparare:
Blat:
Bate albusurile spuma, adauga treptat zaharul pana devin lucioase, apoi incorporeaza galbenusurile si uleiul. Cerne faina cu praful de copt si cacaua, adaugandu-le treptat in amestec. Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace la 170°C timp de 25 minute.
Crema Cappuccino:
Bate smantana pana devine ferma. Intr-un alt bol, amesteca mascarponele cu zaharul pudra, apoi incorporeaza frisca batuta.
Separa 1/3 din crema obtinuta si pune-o deoparte pentru crema de lamaie. Adauga cappuccino in crema ramasa si amesteca bine.
Crema de Lamaie:
Bate ouale si galbenusul cu zaharul, apoi incalzeste-le usor pe foc. Adauga sucul de lamaie si gateste pana cand compozitia se ingroasa, apoi ia de pe foc si adauga untul. Dupa ce s-a racit, amesteca cu crema de smantana pusa deoparte.
Bezea:
Bate albusurile spuma cu zaharul, apoi adauga sucul de lamaie si amidonul. Pune compozitia intr-o tava de 20×30 cm tapetata cu hartie si coace la 180°C timp de 5 minute, apoi scade temperatura la 140°C pentru 5 minute si las-o la 120°C timp de 35 minute pentru a se usca. Raceste bezeaua in cuptor cu usa intredeschisa.
Asamblare:
Pune crema de cappuccino peste blat, adauga un strat de biscuiti, apoi crema de lamaie. Lasa desertul la frigider cel putin 3 ore pentru a se intari.
La final, pune stratul de bezea deasupra si taie in portii dupa preferinta.
Pofta buna!