Aceasta prajitura delicioasa, preparata intr-o tava de 24×35 cm, este perfecta pentru iubitorii de ciocolata. Iata cum poti face un desert cu un blat pufos, crema de ciocolata si frisca fina.
Ingrediente pentru blat:
6 oua mari
150 g zahar
150 g faina alba tip 450
50 g cacao
100 g unt topit
10 g praf de copt
Pentru sirop:
250 ml apa fierbinte
2 lingurite cafea instant
2-3 lingurite zahar
100 ml vodca, whiskey sau coniac (sau dupa gust)
Ingrediente pentru crema de ciocolata:
125 ml cafea preparata
125 ml alcool (vodca, whiskey sau coniac)
300 g ciocolata neagra (minim 65% cacao)
Ingrediente pentru frisca:
1 litru smantana pentru frisca (36%), bine racita
4 linguri zahar pudra
15 g gelatina
80 ml apa fierbinte
120 g piscoturi rotunde
Mod de preparare:
Blatul: Bate ouale cu zaharul la viteza mare timp de 15 minute, apoi adauga treptat faina amestecata cu cacao si praf de copt. La final, incorporeaza untul topit. Coace in cuptorul preincalzit la 175°C timp de 35-40 minute. Lasa sa se raceasca si taie blatul in doua.
Siropul: Amesteca cafeaua instant cu apa fierbinte, zahar si alcool. Lasa sa se raceasca.
Crema de ciocolata: Intr-o craticioara, amesteca cafeaua, alcoolul si ciocolata rupta bucatele. Incalzeste la foc mic pana cand ciocolata se topeste, apoi lasa sa se raceasca.
Frisca: Dizolva gelatina in apa fierbinte si las-o sa se raceasca. Bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra si adauga gelatina la final.
Asamblarea: Insiropaza primul strat de blat, pune jumatate din frisca, adauga piscoturile inmuiate in sirop, apoi acopera cu crema de ciocolata. Pune deasupra restul de frisca si cel de-al doilea strat de blat. Insiropeaza-l si decoreaza cu restul de crema de ciocolata.
Lasa tortul sa stea cateva ore inainte de servire pentru a se intrepatrunde aromele. Pofta buna!