Prajitura cu crema de ciocolata si mure

Prajitura cu crema de ciocolata si mure

Aceasta prajitura eleganta imbina armonios gustul intens al ciocolatei cu prospetimea dulce-acrisoara a murelor. Straturile de crema fina de ciocolata, alternand cu un delicios umplut de fructe, sunt acoperite cu o glazura de ciocolata ce ii ofera un finisaj rafinat. Este un desert perfect pentru ocazii speciale, ce necesita putina rabdare, dar rezultatul merita fiecare efort.

Ingrediente pentru blat:
1 pachet de foi de cacao Dr. Oetker

Ingrediente pentru crema de ciocolata:
500 ml lapte
2 plicuri de budinca cu gust de ciocolata-nugat
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g unt

Ingrediente pentru crema de fructe:
300 g mure
3 linguri zahar
1 plic de budinca de vanilie
100 ml apa

Ingrediente pentru glazura:
100 g ciocolata neagra de gatit
3 linguri ulei

Mod de preparare:

Prepararea cremei de fructe:
Pune murele intr-o cratita, adauga zaharul si fierbe la foc mic aproximativ 10 minute, pana cand murele isi lasa sucul si zaharul se dizolva complet. Dizolva budinca de vanilie in apa, astfel incat sa nu fie cocoloase, si adaug-o la mure. Amesteca constant si fierbe cateva minute pana cand se ingroasa. Lasa la racit.

Prepararea cremei de ciocolata:
Dizolva pudra de budinca in 150 ml lapte. Restul de lapte pune-l la fiert impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Cand laptele incepe sa fiarba, adauga amestecul de budinca si continua sa amesteci pana se ingroasa. Acopera cu folie alimentara si lasa sa se raceasca complet. Cand s-a racit, bate untul moale pana devine pufos si adauga-l treptat in crema de budinca, mixand pana la omogenizare.

Montarea prajiturii:
Pune cate 4 linguri din fiecare crema pe foi in urmatoarea ordine:
Prima foaie: crema de fructe – crema de ciocolata
A doua foaie: crema de fructe – crema de ciocolata
A treia foaie: crema de fructe – crema de ciocolata
A patra foaie: acopera cu glazura de ciocolata

Pregatirea glazurii:
Topeste ciocolata impreuna cu uleiul la cea mai mica temperatura. Dupa ce s-a topit, lasa sa se raceasca putin si toarn-o uniform peste prajitura. Lasa prajitura la temperatura camerei pentru 30 de minute, apoi pune-o intr-un loc racoros pentru a se intari complet.

Servire:
Dupa ce s-a racit complet si s-a intarit glazura, taiati prajitura in bucati de aproximativ 4 cm lungime si 2 cm latime, cu o miscare ferma, dintr-o singura taietura.