Prajitura cu crema de iaurt si aluat razuit este o prajitura delicioasa si racoritoare, perfecta pentru sezonul cald. Are un gust usor si fresh datorita cremei de iaurt si cojii de lamaie adaugate atat in aluat, cat si in crema. Coaja de lamaie ofera o nota citrica subtila si revigoranta, completand perfect dulceata cremoasa a iaurtului.
Prajitura cu crema de iaurt si aluat razuit este relativ usor de facut. Aluatul se prepara rapid iar crema se pregateste prin simpla combinare a ingredientelor si turnarea acesteia peste aluatul razuit. Cu putina atentie si urmand pasii cu atentie, poti obtine cu usurinta o prajitura delicioasa.
Ingrediente pentru aluat:
200 g faina
80 g unt cu 82% grasime
70 g zahar
2 galbenusuri
Coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema:
400 g iaurt grecesc
2 albusuri
80 g zahar pudra vanilat
3 linguri de faina
Coaja rasa de la o jumatate de lamaie
Metoda de preparare:
Incepe prin pregatirea aluatului.
1.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc.
2.Adauga untul topit si racit si amestecati cu un tel.
3.Adauga faina combinata cu praful de copt si cu coaja de la o lamaie. Se amesteca pana la incorporarea perfecta a ingredientelor.
4.Se framanta pana compozitia devine un aluat omogen si se desprinde de pe peretii vasului.
5.Aluatul se imparte in doua parti egale. Fiecare parte se infasoara in folie de plastic si se lasa sa se odihneasca in congelator timp de aproximativ 30 de minute.
Intre timp, pregateste crema.
6.Albusurile se mixeaza bine pana se spumeaza.
7.Se adauga iaurtul grecesc si se continua mixarea.
8.Zaharul pudra se amesteca cu faina si cu coaja rasa de lamaie. Acest mix se adauga, in ploaie, peste crema, in timp ce se mixeaza. Amesteca bine pana obtii o crema omogena.
9.Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge cu putin unt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm. Se poate folosi si tava dreptunghiulara.
10.Scoate aluatul din frigider iar o parte din el intinde-o uniform pe toata suprafata tavii, inclusiv pe peretele tavii.
11.Toarna crema pregatita peste aluatul din tava si distribui-o in mod egal.
12.Peste crema se rade uniform cea de-a doua parte a aluatului, cu ajutorul unei razatoare.
13.Coace prajitura in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 35-40 de minute sau pana cand partea superioara devine aurie si crocanta.
14.Dupa ce prajitura este complet racita, o poti taia in bucati si o poti servi.
Aceasta prajitura cu crema de iaurt si aluat razuit combina perfect texturile crocante ale aluatului razuit cu consistenta fina si cremoasa a iaurtului. Este un desert placut, usor si potrivit pentru a fi savurat in orice moment al zilei.
Sigur ti-ar placea si reteta noastra de Clatite pufoase cu iaurt