Aceasta prajitura fina si aromata, cu crema de lamaie si gem de caise, este perfecta pentru ocaziile speciale sau momentele in care vrei sa surprinzi pe cei dragi cu un desert deosebit. Prepararea sa implica coacerea unui blat fraged si asamblarea unui strat de crema bogata, aromatizata cu lamaie, ceea ce ii confera un gust echilibrat intre dulce si acrisor.
Ingrediente pentru aluat:
500 g faina
200 g margarina
3 galbenusuri
100 g zahar pudra
1 plic praf de copt
4-5 linguri smantana
Ingrediente pentru crema:
250 ml lapte
4 linguri faina
Coaja rasa si sucul de la o lamaie bio
250 g unt
200 g zahar pudra
Aproximativ 8 linguri de gem de caise
Mod de preparare:
Prepararea aluatului: Amesteca toate ingredientele pentru aluat (faina, margarina, galbenusuri, zahar pudra, praf de copt si smantana) pana obtii un aluat elastic. Imparte aluatul in 4 parti egale si coace 4 foi intr-o tava de aproximativ 24×39 cm, in cuptorul preincalzit.
Prepararea cremei: Dizolva faina in lapte si fierbe pana cand compozitia devine o pasta groasa. Bate untul spuma cu zaharul pudra, adauga coaja rasa si sucul de lamaie. Incorporeaza crema fiarta, amestecand bine pana cand devine aerata.
Asamblarea prajiturii: Pe prima foaie intinde jumatate din crema, apoi asaza a doua foaie, pe care o ungi cu gem de caise. Urmeaza a treia foaie, peste care intinzi restul de crema, si finalizeaza cu a patra foaie. Prajitura se taie a doua zi, dupa ce s-a inmuiat, si se presara cu zahar pudra vanilat inainte de servire.
Aceasta prajitura este perfecta pentru a fi savurata alaturi de familie sau prieteni, oferind un gust racoritor si dulce in acelasi timp!