Prajitura cu crema de vanilie si blat cu nuca – deliciu perfect pentru weekend

Aceasta prajitura rafinata combina blatul pufos cu nuci si foile crocante de aluat cu o crema catifelata de vanilie. Este ideala pentru momentele in care vrei sa impresionezi, dar fara complicatii inutile. Pregateste-o in weekend si bucura-te de un desert care arata si are gust de cofetarie!

Ingrediente pentru aluatul cu nuca:
500 g aluat foietaj
5 oua
200 g zahar pudra
100 g nuci macinate (nuci romanesti)
5 linguri faina semigrisata (aprox. 80 g)
2 linguri praf de copt (aprox. 20 g)
Pentru crema:
300 g unt
500 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie (pentru 500 ml lapte in total)
200 g zahar pudra
1 galbenus

Mod de preparare:
Pasul 1:
Separa ouale. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pudra pana se obtine o crema deschisa la culoare. Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, apoi nucile macinate. La final, incorporeaza albusurile batute spuma tare.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace in cuptorul preincalzit pana devine auriu. Dupa coacere, lasa blatul sa se raceasca si taie-l in doua parti egale.
Pasul 2:
Intinde foile de aluat foietaj (daca nu sunt deja intinse) si coace-le individual pe hartie de copt, intepandu-le cu o furculita pentru a preveni umflarea. Coace-le la 180°C pana devin aurii.
Pasul 3:
Prepara budinca: amesteca pudra de budinca cu laptele si galbenusul si fierbe compozitia pana obtii o crema groasa. Las-o sa se raceasca, amestecand ocazional. Separat, bate untul cu zaharul pudra pana devine pufos, apoi adauga treptat crema de budinca racita si mixeaza pana obtii o compozitie omogena.
Pasul 4:
Pe prima foaie de aluat foietaj racita intinde jumatate din crema. Asaza blatul cu nuci peste crema si unge-l cu restul de crema. Acopera cu a doua foaie de aluat foietaj.
Lasa prajitura la rece cateva ore. Inainte de servire, presara zahar pudra deasupra si taie in patrate sau dreptunghiuri.