Prajitura cu Crema de Vanilie si Frisca

Prajitura cu Crema de Vanilie si Frisca

Ingrediente pentru blat:
8 oua (separate)
120 g zahar
130 g faina
1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema:
8 galbenusuri
60 g zahar
3 linguri de faina (aproximativ 30 g)
400 ml lapte
2 pliculete de zahar vanilat
180 g unt
100 g zahar pudra
Pentru decor:
400 ml frisca lichida
Ciocolata topita

Mod de preparare:

Prepararea blatului: Bateti albusurile spuma tare impreuna cu 8 linguri de zahar. Adaugati praful de copt in cele 8 linguri de faina si incorporati-le usor in spuma de albusuri. Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit pana cand blatul devine auriu si elastic la atingere.
Prepararea cremei: Bateti galbenusurile cu restul de zahar si faina. Incalziti laptele cu zaharul vanilat si adaugati treptat amestecul de galbenusuri, amestecand constant, pana cand se ingroasa. Lasati crema sa se raceasca complet.
Amestecarea cremei: Frecati margarina cu zaharul pudra pana devine o compozitie spumoasa, apoi adaugati-o in crema racita. Amestecati bine si intindeti uniform crema peste blatul racit.
Decorare: Bateti frisca lichida pana obtineti o spuma tare si asezati-o peste stratul de crema. Decorati cu ciocolata topita dupa preferinta.

Lasati prajitura la rece cateva ore inainte de servire. Pofta buna!