
Aceasta prajitura combina un aluat fraged de cacao cu un strat alb si pufos, completat de o crema delicioasa de vanilie. Reteta este simpla, dar rezultatul final este spectaculos, perfect pentru ocazii speciale sau pur si simplu pentru a rasfata familia.
Ingrediente:
Aluat maro:
150 g faina
50 g unt
70 g zahar
1 lingura smantana
1 lingura cacao
1 lingurita rasa praf de copt
Aluat alb:
500 g faina
200 g unt
250 g zahar pudra
1 ou
½ plic praf de copt
3-4 linguri smantana
Crema:
600 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie
250 g zahar pudra
250 g margarina sau unt
2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Se framanta ingredientele pentru aluatul maro si se lasa la congelator timp de 30 de minute. Intre timp, se prepara aluatul alb si se lasa la odihnit. Aluatul alb se imparte in trei parti, se intinde fiecare foaie si se unge cu gem de caise, apoi se presara nuca maruntita si se rade deasupra aluatul maro. Se coace in tava de 35 x 35 cm la 180°C.
Pentru crema, se fierbe budinca in lapte si se lasa la racit. Separat, se mixeaza untul sau margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza budinca racita. Se umplu foile cu aceasta crema, iar prajitura se taie a doua zi, pentru a permite straturilor sa se aseze bine.
In loc de nuca, se poate folosi migdale pentru un gust diferit si o textura crocanta.