Prajitura cu fistic

Prajitura cu fistic

Aluat:
200 g zahar tos fin
3 oua
250 ml lapte
125 ml ulei
300 g faina semialba
1 lingura cacao
3/4 plic praf de copt
un praf de sare
rom

Crema 1:
3 plicuri budinca de fistic
800 ml lapte
7 linguri zahar tos
2 albusuri

Crema 2:
2 smantani pentru desert
2 plicuri zahar vanilat
1 plic frisca pudra
2 linguri zahar pudra

Pentru decor:
Cacao

Mod de preparare:

Aluat: Bateti ouale cu zaharul tos si un praf de sare pana obtineti o compozitie spumoasa. Adaugati treptat laptele si uleiul, apoi incorporati faina amestecata cu cacao si praful de copt. Amestecati bine aluatul si turnati-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 25-30 de minute. Dupa ce s-a racit, stropiti aluatul cu rom.

Crema 1: In 200 ml de lapte dizolvati praful de budinca. Puneti restul de lapte cu 6 linguri de zahar la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugati amestecul de budinca si fierbeti pana obtineti o crema groasa. Incorporati in budinca fierbinte spuma de albusuri batute tare cu 2 linguri de zahar. Turnati crema fierbinte peste aluat si lasati sa se raceasca.

Crema 2: Bateti frisca conform instructiunilor de pe ambalaj pana se intareste si amestecati-o cu smantana pentru desert si zaharul vanilat. Intindeti crema peste stratul racit de budinca. Presarati cacao deasupra tortului.

Pofta buna!