Prajitura cu foi de cacao, crema de vanilie si nuca

Aceasta prajitura spectaculoasa combina mai multe straturi delicioase: foi pufoase de cacao, blat crocant cu nuca, crema fina de vanilie si un strat aromat de gem, totul finalizat cu o glazura lucioasa de ciocolata. Perfecta pentru ocazii speciale sau atunci cand vrei sa iti rasfeti familia cu un desert deosebit! Iata cum o poti prepara acasa!

Ingrediente
Pentru foile de cacao:
4 oua
100 g zahar
50 ml ulei
100 g faina
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
Pentru blatul cu nuca:
4 albusuri
100 g zahar
100 g nuca macinata
2 linguri faina
Pentru crema de vanilie:
500 ml lapte
4 galbenusuri
100 g zahar
40 g amidon de porumb
200 g unt
1 lingurita extract de vanilie
Pentru asamblare:
150 g gem de coacaze (sau alt gem acrisor)
Pentru glazura de ciocolata:
150 g ciocolata neagra
100 ml frisca lichida

Mod de preparare
Prepararea foilor de cacao:
Bate ouale cu zaharul pana obtii o compozitie spumoasa.
Adauga uleiul, apoi incorporeaza faina cernuta cu cacaoa si praful de copt.
Imparte aluatul in doua parti egale si coace fiecare foaie separat, la 180°C, timp de 10-12 minute.
Prepararea blatului cu nuca:
Bate albusurile spuma cu zaharul, apoi adauga nuca macinata si faina.
Coace blatul la 180°C pentru 15-20 de minute.
Prepararea cremei de vanilie:
Amesteca galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi toarna treptat laptele fierbinte.
Fierbe crema la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.
Dupa racire, mixeaza crema cu untul si adauga extractul de vanilie.
Asamblarea prajiturii:
Pune o foaie de cacao pe un platou si intinde un strat de gem.
Asaza blatul cu nuca deasupra, apoi intinde jumatate din crema de vanilie.
Adauga a doua foaie de cacao si restul de crema.
Prepararea glazurii:
Incalzeste frisca lichida si topeste ciocolata in ea. Amesteca bine si lasa sa se raceasca putin.
Toarna glazura peste prajitura si da la frigider pentru cateva ore.
Servire:
Taie prajitura in patrate sau dreptunghiuri si savureaz-o alaturi de cei dragi!

Pofta buna! 🍰