
Aceasta prajitura stratificata, cu foi fragede, bezea crocanta cu nuca si o crema fina de vanilie sau frisca, este un adevarat deliciu. Ramane la fel de proaspata si gustoasa chiar si dupa cateva zile, fiind ideala pentru ocazii speciale.
Ingrediente pentru foi:
500 g faina
150 g zahar
3 linguri smantana
200 g unt
4 galbenusuri
1 plic praf de copt
Ingrediente pentru bezea:
4 albusuri
150 g zahar
250 g nuca macinata
Ingrediente pentru crema:
2 plicuri budinca de frisca sau vanilie
500 ml lapte
250 g zahar pudra
250 g unt
Pentru decor:
Nuca macinata
Mod de preparare:
Se framanta un aluat din faina, zahar, smantana, unt, galbenusuri si praf de copt. Se imparte in 4 parti egale.
Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza nuca macinata. Compozitia se imparte tot in 4 parti.
Se intind foile de aluat si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Fiecare foaie se unge cu bezeaua cu nuca.
Se coc la 180°C timp de 15-16 minute, pana cand bezeaua incepe sa se rumeneasca usor. Se lasa la racit.
Budinca se fierbe in lapte, apoi se adauga 50 g unt. Restul untului se mixeaza cu zaharul pudra si se incorporeaza in budinca racita.
Se imparte crema in trei parti egale si se asambleaza prajitura alternand foile cu stratul de crema.
Se presara nuca macinata deasupra si se da la rece peste noapte.
Aceasta prajitura devine si mai gustoasa a doua zi, cand aromele se intrepatrund perfect!