Aceasta prajitura cu foi fragede si crema fina de ciocolata este un desert simplu, dar rafinat, perfect pentru iubitorii de ciocolata!

Ingrediente (pentru 25-30 bucati)
Aluat:
450 g faina (+ pentru intins)
5 g praf de copt
100 g zahar pudra
200 g unt/margarina
1 galbenus de ou
50 g miere
25 g cacao pudra neindulcita
Crema:
200 ml frisca lichida
200 g ciocolata neagra
Mod de preparare
Se amesteca faina cu praful de copt si zaharul pudra, apoi se framanta cu untul rece pana se obtine o textura nisipoasa. Se adauga galbenusul si mierea, framantand pana la omogenizare. Se imparte aluatul in doua parti, iar intr-una dintre ele se incorporeaza pudra de cacao. Se formeaza doua bile de aluat, se infasoara in folie alimentara si se lasa la rece timp de 30 de minute.
Dupa racire, aluatul se intinde pe o suprafata presarata cu faina, in foi de 2-3 mm grosime. Din fiecare tip de aluat se intind cate doua foi de aproximativ 20×30 cm. Se inteapa cu o furculita, apoi se coc individual, pe o tava tapetata cu hartie de copt, la 170°C, timp de 8-10 minute fiecare.
Pentru crema, se incalzeste frisca pana aproape de fierbere, apoi se toarna peste ciocolata rupta bucati. Se amesteca pana la omogenizare si se lasa la rece 1-2 ore, pana se intareste usor. Se mixeaza usor cu un tel, apoi se monteaza prajitura: se pune o foaie maro la baza, urmata de crema si o foaie alba. Se repeta procesul, incheind cu o foaie alba. Se lasa la frigider pentru 1-2 ore inainte de servire.