
Aceasta prajitura delicioasa, compusa din foi fragede si un strat cremos de vanilie si cacao, este perfecta pentru ocazii speciale. Dupa o noapte de odihna, straturile se imbina armonios, iar glazura de ciocolata adauga un aspect rafinat si un gust desavarsit.
Ingrediente (pentru o tava 28×38 cm)
Pentru aluat:
500 g faina alba
160 g zahar pudra
60 g unt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
4 linguri miere
2 oua mari
3 linguri smantana (20% grasime)
Pentru crema:
4 oua mari
160 g zahar
8 linguri faina
1 L lapte (2,8% grasime)
12 g zahar vanilat bourbon
20 g cacao
300 g unt
Pentru decor:
100 g ciocolata neagra (45-59% cacao)
Mod de preparare:
Amesteca toate ingredientele pentru aluat si framanta pana obtii un aluat omogen.
Imparte-l in 3 parti egale, intinde-le in foi subtiri si asaza-le pe o tava tapetata (28×38 cm). Inteapa-le cu o furculita.
Coace fiecare foaie separat, la 180°C, timp de aproximativ 10 minute, pana devin usor aurii.
Pentru crema, fierbe un budinca din lapte, faina, zahar si zahar vanilat, apoi lasa-o sa se raceasca complet.
Mixeaza untul spuma si incorporeaza treptat crema racita.
Imparte crema in doua: intr-o parte adauga cacaua si amesteca bine.
Pe prima foaie intinde crema cu cacao.
Asaza a doua foaie si intinde crema de vanilie.
Acopera cu a treia foaie si lasa prajitura la frigider peste noapte pentru a se inmuia bine.
A doua zi, topeste ciocolata (optional, poti adauga 1-2 linguri de ulei pentru un aspect mai lucios) si intinde-o uniform pe prajitura.
Dupa ce glazura s-a intarit, taie prajitura in portii potrivite.
Pofta buna!