Prajitura se face cu foi subtiri si crocante, umplute cu o crema fina de ciocolata alba, nuci si Baileys. Este ideala pentru ocazii speciale si poate fi savurata alaturi de un lichior cremos. Cu toate acestea, necesita putina rabdare, dar rezultatul final merita din plin efortul.
Ingrediente pentru foi:
250 g faina alba fina
250 g faina alba mai dura
½ pachet praf de copt (aprox. 5 g)
1 albus + un praf de sare
150 g zahar pudra
150 g unt moale
150 g smantana grasa
2 linguri de rom
Ingrediente pentru crema:
600 ml smantana pentru gatit (15% grasime)
600 ml lapte
150 ml lichior Baileys
150 g zahar
150 g ciocolata alba
150 g Nutella sau alta crema de alune si ciocolata
150 g alune prajite macinate fin + ½ lingurita amestec de condimente pentru turta dulce
2 pachete praf de budinca cu aroma de ciocolata alba si nuci
100 g amidon de porumb
200 g unt
Ingrediente pentru glazura:
200 g ciocolata alba
3 linguri ulei
3 linguri lapte
100-150 g alune prajite macinate fin cu scortisoara
Mod de preparare:
Pregatirea foilor:
Bate spuma untul moale cu albusul si sarea. Adauga treptat zaharul pudra, smantana si romul. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si framanta un aluat moale si omogen.
Imparte aluatul in 6 parti egale. Intinde fiecare bucata de aluat foarte subtire (aproximativ 30×40 cm). Coace foile in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 4-5 minute, pana devin usor aurii pe margini. Lasa-le sa se raceasca complet.
Pregatirea cremei:
Marunteste alunele prajite si condimentele in blender pana obtii o pasta fina. Incalzeste smantana pentru gatit, Baileys si jumatate din cantitatea de lapte. Adauga ciocolata alba, Linolada Nougat si pasta de alune, amestecand pana se topesc.
Dizolva praful de budinca, amidonul de porumb si zaharul in restul de lapte si adauga-le in amestecul fierbinte pentru a obtine o crema groasa. Dupa ce crema s-a racit putin, adauga untul si amesteca bine.
Asamblarea prajiturii:
Imparte crema in 5 portii egale. Unge fiecare foaie cu crema si apasa usor cu un sucitor pentru a distribui uniform crema intre foi. Lasa prajitura sa se odihneasca la frigider peste noapte.
Pregatirea glazurii:
Topeste ciocolata alba cu uleiul si laptele intr-un bain-marie. Toarna glazura peste prajitura si netezeste-o cu o lingura. Presara imediat alune macinate. Dupa 30 de minute, prajitura este gata pentru a fi taiata si servita.
Pofta buna!