Prajitura cu gem de caise si glazura de ciocolata

Prajitura cu gem de caise si glazura de ciocolata

Aceasta prajitura cu cacao, dulce acrisoara si usor de preparat, va incanta cu siguranta pe toata lumea. Cu o textura pufoasa si un strat de gem de caise si smantana, prajitura este completata de o glazura fina de ciocolata, devenind perfecta pentru un desert de weekend sau pentru a inlocui cu succes o prajitura festiva.

Ingrediente:
4 galbenusuri
200 g zahar
200 ml apa
150 ml ulei
200 g faina
1/2 plic praf de copt
4 linguri cacao
4 albusuri, batute spuma
Pentru umplutura:
4-5 linguri gem de caise
200 ml smantana fermentata
Pentru glazura:
60 g ciocolata pentru gatit
1 lingura ulei
1 lingura lapte

Mod de preparare:
Bate galbenusurile cu zaharul pana obtii o crema. Adauga apa si uleiul, apoi mixeaza din nou cateva secunde.
Adauga in amestecul de galbenusuri faina cernuta impreuna cu cacao si praful de copt, apoi mixeaza usor. Incorporeaza cu grija albusurile batute spuma.
Toarna compozitia intr-o tava de 40×30 cm tapetata cu hartie de copt si coace la 180°C timp de aproximativ 30 de minute. Scoate blatul si lasa-l sa se raceasca.
Taie blatul rece in jumatate. Unge prima jumatate cu 4 linguri de gem de caise, apoi aplica un strat de smantana fermentata. Asaza a doua jumatate de blat deasupra si unge-o subtire cu 1 lingura de gem.
Topeste ciocolata impreuna cu uleiul si laptele pana obtii o masa fina si omogena. Toarna glazura peste prajitura.
Lasa prajitura sa se raceasca, apoi portioneaz-o dupa dorinta si serveste simpla sau alaturi de frisca.