Prajitura cu gem de prune si crema cu mascarpone

Prajitura cu gem de prune si crema cu mascarpone

O prajitura fina si delicioasa, ideala pentru orice ocazie speciala. Cu blaturi pufoase, crema catifelata si un strat de gem de prune, aceasta prajitura este un adevarat deliciu pentru iubitorii de dulciuri. Iata cum sa o pregatesti acasa!

Ingrediente pentru blaturi:
7 oua mari
150 g zahar brun
50 g cacao
140 g faina alba
1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema:
500 ml smantana pentru frisca (30%, bine racita)
2-3 linguri zahar pudra
250 g mascarpone
In plus:
2 pachete biscuiti Pim’s (preferabil cu visine)
200 g gem de prune
Pentru glazura de ciocolata:
80 g unt
100 g zahar pudra
2 linguri cacao
1 lingura apa

Mod de preparare blaturi:
Separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile spuma tare. Adauga treptat zaharul, continuand sa bati pana cand devine o bezea ferma.
Adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand usor.
Incorporeaza faina cernuta cu praful de copt si cacao, amestecand la viteza mica.
Toarna aluatul intr-o tava de 23×35 cm, tapetata cu hartie de copt. Coace la 180°C pentru aproximativ 30 de minute (sau pana trece testul cu scobitoarea).
Dupa racire, taie blatul pe orizontala, obtinand doua straturi. Pentru un gust intens, poti insiropa blaturile cu ceai de fructe sau lichior, dupa preferinta.
Mod de preparare crema:
Mixeaza smantana cu zaharul pudra si mascarpone pana obtii o crema consistenta si fina.
Asamblarea prajiturii:
Asaza primul blat pe o tava si intinde deasupra gemul de prune.
Pune deasupra gemului biscuitii cu fata de gelatina in jos.
Adauga crema si niveleaza uniform. Acopera cu al doilea blat insiropat.
Glazura:
Topeste toate ingredientele pe foc mic, amestecand pana obtii o compozitie fina si lucioasa.
Toarna glazura peste prajitura si las-o sa se raceasca.
Racire:
Pastreaza prajitura la frigider, de preferinta peste noapte, pentru a se intari si a dezvolta aromele.