Prajitura cu kiwi si crema de cremsnit

Prajitura cu kiwi si crema de cremsnit

Ingrediente pentru blat
6 oua
6 linguri cu varf de faina
6 linguri de zahar tos
un praf de sare
1 fiola mica esenta de vanilie

Ingrediente pentru crema
750 ml lapte
1 plic crema de cremsnit de la Dr. Oetker de 230 g

Ingrediente pentru glazura si insiropat
4 kiwi
1 compot de ananas
1 plic de gelatina pentru torturi

Mod de preparare

Pregatirea blatului
-Separa albusurile de galbenusuri.
-Bate albusurile cu sare pana obtii o spuma tare.
-Adauga treptat zaharul tos si esenta de vanilie, continuand sa mixezi.
-Incorporeaza galbenusurile unul cate unul, mixand usor dupa fiecare adaugare.
-Amesteca usor faina in compozitie, lingura cu lingura, pentru a evita formarea cocoloaselor.
-Tapeteaza o tava de 33×22 cm cu hartie de copt si toarna compozitia.
-Niveleaza aluatul si coace-l in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute.
-Dupa coacere, rastoarna blatul pe un tocator si indeparteaza hartia de copt. Lasa-l sa se raceasca complet.

Pregatirea cremei
-Amesteca laptele cu crema de cremsnit si pune amestecul la fiert.
-Continua sa amesteci pana se ingroasa, apoi lasa-l sa se raceasca.
-Alternativ, poti prepara o crema de cremsnit de casa.

Asamblarea prajiturii
-Asaza blatul racit pe o tava si insiropeaza-l cu jumatate din cantitatea de compot.
-Dizolva gelatina in restul de compot, conform instructiunilor de pe plic.
-Intinde uniform crema racita peste blat.
-Curata kiwi-ul de coaja si taie-l rondele.
-Asaza feliile de kiwi peste crema si toarna gelatina dizolvata deasupra.
-Pune prajitura la rece pentru 2-3 ore, apoi portioneaza si serveste.