Ingrediente pentru blatul de pandispan:
7 oua
200 g zahar
150 g faina alba
45 g amidon de porumb
45 g cacao
1 pachet budinca de ciocolata
2 lingurite praf de copt
1 praf de sare
1 lingura cafea instant capuccino
Ingrediente pentru insiropare:
200 ml ceai indulcit
Ingrediente pentru mousse-ul de mere:
1,5 kg mere
2 plicuri de gelatina de portocale
aprox. 125 ml apa
Ingrediente pentru crema de budinca cu portocale:
2 plicuri budinca de portocale (sau budinca de vanilie in care adaugam esenta de portocale)
800 ml lapte
coaja rasa de la o portocala
100 g zahar
250 g margarina
3 linguri gelatina
75 ml apa fierbinte
Ingrediente pentru decor:
cocos prajit
Metoda de Preparare
Blatul de pandispan:
Bate albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul.
Incorporeaza galbenusurile si adauga, cu o lingura, restul ingredientelor uscate (faina, amidonul, cacao, praful de copt si budinca), toate cernute.
Coace blatul la 170°C timp de 35 de minute. Dupa racire, taie-l pe jumatate.
Mousse de mere:
Curata merele, da-le pe razatoarea mare si pune-le la fiert intr-un vas cu apa timp de aproximativ 20 de minute.
Cand sunt gata, ia-le de pe foc, adauga gelatina si amesteca bine. Lasa mousse-ul sa se raceasca si intinde-l pe primul blat.
Crema de budinca si portocale:
Dizolva budinca si zaharul intr-o cana de lapte, iar restul de lapte il pui la fiert cu coaja de portocala rasa fin.
Cand laptele fierbe, adauga amestecul de budinca si gateste pana se ingroasa. Dupa racire, incorporeaza margarina batand totul bine.
Dizolva gelatina in apa fierbinte si, dupa ce s-a racit putin, adaug-o in crema.
Asamblare:
Intinde jumatate din crema peste mousse-ul de mere, acopera cu al doilea blat, pe care l-ai insiropat in ceai.
Intinde restul cremei deasupra si presara cocos prajit.
Lasa prajitura la frigider pentru cateva ore inainte de servire pentru ca aromele sa se intrepatrunda.