Prajitura cu mere si ciocolata – Delicioasa si gata in doar 15 minute

Aceasta prajitura cu mere si ciocolata este combinatia perfecta de textura suculenta si gust bogat. Preparata rapid si usor, este ideala pentru orice moment in care ai pofta de ceva dulce si delicios.

Ingrediente pentru aluat:
225 g faina semialba
10 g praf de copt
2 oua
200 g zahar tos
240 ml lapte
120 ml ulei
50 g ciocolata rasa
2 mere
10 g zahar vanilat (1 plic)
10 g zahar cu scortisoara (1 plic)
2 linguri (30 g) cacao
Ingrediente pentru glazura:
Ciocolata cu lapte
Putin ulei sau grasime
Pentru decor:
Fructe din compot
Ciocolata rasa

Mod de preparare:

Prepararea aluatului:
Bate ouale cu zaharul tos pana devin pufoase.
Adauga laptele si uleiul, apoi amesteca bine.
Incorporeaza ciocolata rasa, cacao si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amesteca pana obtii un aluat omogen.
Adaugarea merelor:
Curata merele si da-le pe razatoarea mare. Stoarce sucul in exces si amesteca-le cu zaharul vanilat si cel cu scortisoara.
Presara merele deasupra aluatului turnat intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau incorporeaza-le direct in compozitie, dupa preferinta.
Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si coace prajitura timp de aproximativ 30 de minute. Verifica daca este gata folosind o scobitoare.
Prepararea glazurii:
Topeste ciocolata cu putin ulei in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi. O alternativa delicioasa este o glazura din smantana pentru frisca si ciocolata de gatit.
Toarna glazura calda peste prajitura racita.
Decorarea:
Decoreaza prajitura cu fructe din compot si ciocolata rasa, dupa preferinte.

Serveste cu drag si bucura-te de savoarea ei!