Prajitura cu mere si ciocolata – Super rapida, pufoasa si delicioasa

Ingrediente pentru aluat:
450 g faina tip 650
250 g zahar pudra
3 linguri cacao
2 lingurite condimente pentru turta dulce
2 lingurite bicarbonat de sodiu
150 ml ulei
200 ml lapte
4 mere (razuite cu tot cu suc)
3 oua
Pentru glazura:
200 g ciocolata (minim 52% cacao)
100 ml smantana pentru frisca (33% grasime)
100 g nuci tocate
gem, pentru uns prajitura

Mod de preparare
Cerneti toate ingredientele uscate (faina, zahar, cacao, condimentele pentru turta dulce, bicarbonatul de sodiu) intr-un bol si amestecati bine.
Adaugati ouale intregi, uleiul si laptele, apoi mixati pana la omogenizare.
Incorporati merele rase impreuna cu sucul pe care il lasa.
Turnati aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Imediat dupa ce scoateti prajitura din cuptor, ungeti suprafata cu un strat subtire de gem.
Rupeti ciocolata in bucati mici si turnati peste ea smantana fierbinte. Amestecati pana obtineti o glazura omogena.
Turnati glazura peste prajitura, apoi presarati nucile tocate deasupra.
Lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o portiona.
Sugestie: Aceasta prajitura simpla si rapida este perfecta langa o ceasca de cafea sau ceai. Pofta buna!