Prajitura cu mere si crema de branza

Prajitura cu mere si crema de branza

Aceasta prajitura delicioasa combina perfect straturile pufoase de aluat, merele aromate si crema de branza catifelata. Cu un strop de lamaie si un praf de scortisoara, este desertul ideal pentru orice ocazie. Este usor de pregatit si va impresiona toti musafirii!

Ingrediente pentru aproximativ 24 portii:

Aluat:
300 g unt
230 g zahar
6 oua
3 lamai
300 g faina de grau
3 lingurite praf de copt

Strat de mere:
1 kg mere
30 g stafide
20 g unt
1 lingurita scortisoara

Crema de branza:
500 g branza de vaci sau quark
80 g zahar
2 lingurite zahar vanilat
2 oua
18 g budinca de vanilie (praf)

Optional:
Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:

Pregatirea merelor: Spala merele, curata-le de coaja si taie-le in sferturi, scotand samburii. Apoi, feliaza sferturile. Topeste untul intr-o cratita mare, adauga merele si stafidele, si gateste-le pana se inmoaie putin, dar isi pastreaza forma. Presara scortisoara si lasa amestecul sa se raceasca.

Aluatul: Stoarce sucul de la cele 3 lamai. Bate untul moale cu zaharul pana devine o spuma deschisa la culoare. Adauga ouale, pe rand, mixand la viteza mare. Incorporeaza treptat sucul de lamaie. La final, amesteca usor faina si praful de copt.

Asamblarea: Tapeteaza fundul unei tavi de 35×24 cm cu hartie de copt. Pune putin mai mult de jumatate din aluat in tava si intinde-l uniform. Adauga deasupra merele racite.

Crema de branza: Amesteca toate ingredientele intr-un bol si mixeaza-le scurt, doar pana se omogenizeaza. Toarna crema peste stratul de mere.

Coacerea: Cu o lingura, pune restul aluatului peste crema de branza, formand mici gramajoare. (Aluatul se va uni in timpul coacerii). Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 45 de minute, pana cand o scobitoare iese curata. Lasa prajitura sa se raceasca in tava.

Finalizare: Dupa ce s-a racit complet, taie prajitura in bucati si, daca doresti, presara zahar pudra deasupra.