Prajitura cu miere, crema de branza si portocala

Prajitura cu miere, crema de branza si portocala

Aceasta prajitura spectaculoasa cu foi fragede cu miere, crema de branza si glazura de ciocolata alba este un desert elegant si plin de savoare. Combinatia de portocala proaspata si straturile de foi fragede va incanta orice iubitor de dulciuri.

Ingrediente (pentru o tava de 22×37 cm):
Pentru foi:
550 g faina
100 g miere
100 g untura
200 g zahar pudra
2 oua
1 lingurita scortisoara
2 linguri cacao
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 linguri smantana
Pentru crema:
400 g branza de vaci cremoasa
250 g mascarpone
100 g zahar pudra
coaja rasa si sucul de la 1 portocala
1 plic de zahar vanilat
200 g gem de portocale sau caise
Pentru glazura:
200 g ciocolata alba
2-3 linguri ulei
1 lingura unt

Mod de preparare:
Prepararea foilor:

Intr-o cratita, topeste mierea, zaharul pudra si untura la foc mic, amestecand pana cand ingredientele se omogenizeaza. Lasa amestecul sa se raceasca.
Adauga ouale, scortisoara, cacao, bicarbonatul si smantana peste amestecul racit. Incorporeaza treptat faina si framanta pana obtii un aluat omogen.
Imparte aluatul in 5 parti egale. Intinde fiecare parte sub forma de foi subtiri, de dimensiunea tavii (22×37 cm).
Coace fiecare foaie la 180°C timp de 8-10 minute. Lasa foile sa se raceasca complet.
Prepararea cremei:
Amesteca branza de vaci cremoasa cu mascarpone, zaharul pudra, zaharul vanilat, coaja rasa si sucul de portocala pana obtii o crema fina.
Asamblarea prajiturii:
Asaza prima foaie pe un platou. Intinde jumatate din crema de branza deasupra si acopera cu a doua foaie.
Peste a doua foaie, intinde un strat generos de gem de portocale sau caise si acopera cu a treia foaie.
Intinde restul de crema de branza peste cea de-a treia foaie si acopera cu a patra foaie. Pune ultima foaie deasupra.
Acopera prajitura cu hartie de copt si preseaz-o usor cu o greutate (de exemplu, o tava) pentru a ajuta straturile sa se lipeasca uniform. Las-o peste noapte intr-un loc racoros.
Prepararea glazurii:
Topeste ciocolata alba impreuna cu untul si uleiul pe baie de aburi, amestecand constant pana devine omogena.
Intinde glazura uniform peste ultima foaie si las-o sa se intareasca.
Servire:
Dupa ce glazura s-a intarit, taie prajitura in felii cu un cutit ascutit, avand grija sa nu crape stratul de ciocolata. Serveste desertul decorat cu firimituri de biscuiti sau dupa preferinta.