Prajitura cu miere de albine si crema de vanilie este desertul perfect pentru a impresiona musafirii. Combinatia de foi pufoase si aromate, completate de o crema fina de vanilie, creeaza o explozie de gusturi delicioase. Aceasta prajitura nu doar ca arata spectaculos, dar este si usor de preparat, facand-o alegerea ideala pentru orice ocazie speciala.
Ingrediente pentru blat:
2 linguri cacao
2 linguri miere de albine
2 oua
200 g zahar pudra
50 g unt
1 plic praf de copt
400 g faina de grau
Ingrediente pentru crema:
2 plicuri budinca de vanilie
600 ml lapte
250 g unt
200 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
Ingrediente pentru glazura:
100 g ciocolata neagra
2 linguri ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Prepararea aluatului:
Intr-un bol pus pe bain-marie, combina cacaoa, mierea, ouale, zaharul pudra, untul si praful de copt. Adauga faina si framanta pana obtii un aluat. Raceste-l cateva minute in frigider pentru a-l face mai usor de manipulat. Imparte aluatul in trei parti egale si coace fiecare parte pe dosul unei tavi de copt, la 180°C, timp de 8-10 minute.
Prepararea cremei:
Amesteca praful de budinca cu 100 ml de lapte. Pune restul de lapte la fiert, adauga amestecul de budinca si fierbe pana se ingroasa. Lasa budinca sa se raceasca. Bate untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine pufos, apoi incorporeaza budinca racita pentru a obtine o crema fina.
Asamblarea prajiturii:
Intinde jumatate din crema pe prima foaie de aluat coapta. Asaza a doua foaie si unge-o cu restul de crema, apoi acopera cu ultima foaie de aluat.
Prepararea glazurii:
Rupe ciocolata neagra in bucati si topeste-o impreuna cu uleiul pe bain-marie. Intinde glazura peste ultima foaie de aluat.
Racirea si servirea:
Lasa prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore inainte de a o taia si servi.
Cu straturi delicate de aluat cu miere si o crema catifelata de vanilie, aceasta prajitura va deveni cu siguranta un hit printre musafirii tai. Fie ca o servesti la o aniversare, la o reuniune de familie sau la o simpla intalnire intre prieteni, prajitura cu miere de albine si crema de vanilie este desertul perfect care imbina simplitatea cu rafinamentul. Pofta buna!