Prajitura cu miere si crema de unt – Deliciu acoperit cu ciocolata

Prajitura cu miere si crema de unt – Deliciu acoperit cu ciocolata

Aceasta prajitura cu miere combina straturi delicate de aluat si crema, acoperite cu un strat fin de ciocolata. Este o reteta ideala pentru ocazii speciale sau pentru a satisface pofta de dulce in familie. Iata cum poti pregati acest desert pas cu pas.

Ingrediente:
1 ou
50 g unt
150 g zahar pudra
2 linguri miere
2 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat de sodiu
450 g faina alba fina

Ingrediente pentru crema:
160 g unt
160 g zahar pudra
400 ml lapte
3 linguri faina
Gem de prune
150 g ciocolata de gatit
30 g grasime solidificata

Metoda de preparare:

Intr-o cratita, sparge oul si adauga mierea, zaharul, untul, bicarbonatul si laptele. Amesteca bine si pune pe foc mic. Gateste timp de 7-9 minute, pana ce incepe sa se formeze spuma la suprafata. Apoi, toarna compozitia peste faina cernuta intr-un bol si amesteca pana obtii un aluat omogen, nelipicios.

Imparte aluatul in 4 parti egale. Intinde fiecare bucata si pune pe hartie de copt. Asaza-le pe dosul unei tavi si coace in cuptorul preincalzit la 175-180°C pentru aproximativ 7-8 minute. Lasa foile sa se raceasca complet.

Pentru crema, fierbe laptele cu faina si zaharul pana obtii o budinca. Lasa sa se raceasca, amestecand constant, apoi combin-o cu untul batut spuma. Imparte crema in doua.

Asambleaza prajitura: unge prima foaie cu crema, acopera cu a doua foaie si unge cu gem de prune, pune a treia foaie cu crema si acopera cu ultima foaie.

Topeste ciocolata si grasimea, retinand putin din glazura pentru decor. Toarna restul de glazura deasupra prajiturii. Dupa ce s-a intarit in frigider, foloseste glazura ramasa pentru a decora prajitura. Lasa prajitura la racit in frigider pana cand glazura se intareste complet.