Prajitura cu miere si crema fina roz

Aceasta prajitura delicioasa combina foi fragede cu miere si o crema fina, usor parfumata, intr-un desert spectaculos atat ca aspect, cat si ca gust. Textura moale a foilor se imbina perfect cu crema catifelata, iar aroma subtila de zmeura sau capsuni aduce un plus de prospetime.

Ingrediente foi:
500 g faina
60 g unt
160 g zahar pudra
2 oua
1 lingurita bicarbonat de sodiu
4 linguri miere lichida
100 g smantana fermentata
Ingrediente crema:
600 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie
250 g unt
250 g zahar pudra
2 linguri sirop de zmeura sau capsuni (pentru culoare si aroma) sau cateva picaturi de colorant alimentar roz
Asamblare:
200 g gem (preferabil de caise)
Pentru decor:
300 ml frisca Hulala
1 plic intaritor pentru frisca

Mod de preparare
Prepararea foilor:

Incalzeste mierea putin pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde pana devine lichida, dar fara sa fiarba.
Intr-un bol mare, amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu. Adauga margarina moale, zaharul pudra, ouale, mierea si smantana. Framanta pana obtii un aluat omogen. Daca aluatul este prea lipicios, mai adauga putina faina.
Imparte aluatul in 4 parti egale. Pe o suprafata presarata cu faina, intinde fiecare parte intr-o foaie subtire, de aproximativ 30×40 cm si 4 mm grosime.
Transfera foile pe hartie de copt si coace-le pe rand, intr-o tava mare, la 180°C, timp de 6-8 minute, pana devin usor aurii. Scoate-le si lasa-le sa se raceasca complet.
Prepararea cremei roz:
Dizolva praful de budinca in 100 ml de lapte rece. Pune restul de lapte la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, toarna amestecul de budinca si amesteca energic cu un tel, pana se ingroasa. Opreste focul si lasa budinca sa se raceasca la temperatura camerei, acoperind-o cu folie alimentara lipita direct pe suprafata (pentru a evita formarea crustei).
Intr-un bol separat, mixeaza margarina cu zaharul pudra pana obtii o crema spumoasa.
Cand budinca este complet rece, incorporeaz-o treptat in crema de margarina, mixand continuu pana la omogenizare. La final, adauga siropul de zmeura sau capsuni (sau colorantul alimentar roz) si mixeaza bine.
Asamblarea prajiturii:
Asaza prima foaie pe un platou mare si intinde jumatate din crema uniform.
Pune a doua foaie deasupra si intinde un strat subtire de gem de caise sau zmeura.
Asaza a treia foaie si intinde restul de crema peste ea.
Acopera cu a patra foaie si preseaza usor pentru a se lipi bine toate straturile.
Decorarea prajiturii:
Bate frisca Hulala cu intaritorul pentru frisca, pana devine ferma.
Intinde frisca peste prajitura intr-un strat uniform.
Optional, presara zahar pudra deasupra pentru un aspect elegant.

Sfaturi pentru o prajitura perfecta:
✔ Lasa prajitura la frigider cel putin 6 ore (ideal peste noapte) pentru ca foile sa se inmoaie si aromele sa se combine perfect.
✔ Taie prajitura cu un cutit ascutit, trecut prin apa calda, pentru a obtine felii perfecte.
✔ Daca vrei un aspect mai festiv, poti decora cu fructe proaspete sau fulgi de migdale.

Aceasta prajitura cu foi de miere si crema roz este un desert rafinat, perfect pentru ocazii speciale sau pentru a rasfata familia intr-o zi obisnuita! 💕🍰