Aceasta reteta de prajitura cu miere si nuca este una dintre favoritele familiei noastre, oferind un desert delicios, perfect pentru orice ocazie speciala. Cu un aluat usor si o crema bogata aromata cu rom si nuca, aceasta prajitura va deveni cu siguranta un hit la orice masa.
Ingrediente pentru aluat:
600 g faina
Un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
200 g zahar pudra
5 linguri de miere
4 linguri de untura
2 oua intregi
4-5 linguri de lapte
Ingrediente pentru crema pentru umplutura si deasupra:
400 ml lapte
2 linguri de zahar
2 linguri de gris
3 galbenusuri
250 g margarina
150 g zahar pudra
200 g nuca macinata
50 ml rom sau
1 sticluta mica de esenta de rom
3 albusuri batute spuma
Nuca macinata
Mod de preparare:
Amestecati bine 600 g faina, un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, 200 g zahar pudra, 5 linguri de miere, 4 linguri de untura, 2 oua intregi si 4-5 linguri de lapte pana obtineti un aluat omogen.
Impartiti aluatul in cinci parti egale si coaceti fiecare foaie pe dosul unei tavi cu dimensiunile de 25×30 cm.
Pregatiti crema pentru umplutura: fierbeti 400 ml lapte cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de gris pana obtineti o crema groasa, apoi lasati-o sa se raceasca.
Intr-un alt bol, mixati 250 g margarina cu 150 g zahar pudra pana devine spumoasa.
Adaugati in crema racita nuca macinata, 50 ml de rom sau esenta de rom si albusurile batute spuma, apoi amestecati bine pana obtineti o compozitie omogena.
Umpleti foile de aluat cu crema pregatita, avand grija sa pastrati o parte din crema pentru a acoperi prajitura.
Presarati deasupra nuca macinata si lasati prajitura la frigider pana a doua zi.
A doua zi, taiati prajitura in felii si serviti.
Pregatirea acestei prajituri necesita putin timp si atentie, dar rezultatul final merita din plin. Bucurati-va de o prajitura fina, cu arome delicate, perfecta pentru a fi savurata alaturi de cei dragi. Nu uitati sa o lasati peste noapte la frigider pentru ca aromele sa se intrepatrunda si textura sa fie perfecta.