Prajitura cu miere si nuca, un deliciu in familia noastra

Aceasta reteta de prajitura cu miere si nuca este una dintre favoritele familiei noastre, oferind un desert delicios, perfect pentru orice ocazie speciala. Cu un aluat usor si o crema bogata aromata cu rom si nuca, aceasta prajitura va deveni cu siguranta un hit la orice masa.

Prajitura cu miere si nuca, un deliciu in familia noastra

Ingrediente pentru aluat:
600 g faina
Un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
200 g zahar pudra
5 linguri de miere
4 linguri de untura
2 oua intregi
4-5 linguri de lapte

Ingrediente pentru crema pentru umplutura si deasupra:
400 ml lapte
2 linguri de zahar
2 linguri de gris
3 galbenusuri
250 g margarina
150 g zahar pudra
200 g nuca macinata
50 ml rom sau
1 sticluta mica de esenta de rom
3 albusuri batute spuma
Nuca macinata

Mod de preparare:

Amestecati bine 600 g faina, un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, 200 g zahar pudra, 5 linguri de miere, 4 linguri de untura, 2 oua intregi si 4-5 linguri de lapte pana obtineti un aluat omogen.
Impartiti aluatul in cinci parti egale si coaceti fiecare foaie pe dosul unei tavi cu dimensiunile de 25×30 cm.

Pregatiti crema pentru umplutura: fierbeti 400 ml lapte cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de gris pana obtineti o crema groasa, apoi lasati-o sa se raceasca.
Intr-un alt bol, mixati 250 g margarina cu 150 g zahar pudra pana devine spumoasa.
Adaugati in crema racita nuca macinata, 50 ml de rom sau esenta de rom si albusurile batute spuma, apoi amestecati bine pana obtineti o compozitie omogena.

Umpleti foile de aluat cu crema pregatita, avand grija sa pastrati o parte din crema pentru a acoperi prajitura.
Presarati deasupra nuca macinata si lasati prajitura la frigider pana a doua zi.
A doua zi, taiati prajitura in felii si serviti.

Pregatirea acestei prajituri necesita putin timp si atentie, dar rezultatul final merita din plin. Bucurati-va de o prajitura fina, cu arome delicate, perfecta pentru a fi savurata alaturi de cei dragi. Nu uitati sa o lasati peste noapte la frigider pentru ca aromele sa se intrepatrunda si textura sa fie perfecta.