Prajitura cu nuca, rom si crema de ciocolata

Prajitura cu nuca, rom si crema de ciocolata

Acest desert delicios combina arome intense de nuca, rom si ciocolata intr-o prajitura bogata si rafinata. Este perfect pentru momentele speciale in care doresti sa impresionezi cu o combinatie unica de gusturi.

Ingrediente pentru blat:
4 oua
150 g zahar
150 g unt
1 lingura cacao
1 lingurita praf de copt
120 g nuca macinata
70 g faina

Ingrediente pentru crema cu nuca:
350 g nuca macinata
7 linguri zahar pudra
1 zahar vanilat
100 ml lapte
100 ml rom
cateva linguri de gem pentru a unge blatul (de preferat gem de visine)

Ingrediente pentru crema de ciocolata:
4 oua
8 linguri zahar
1 zahar vanilat
100 g ciocolata
250 g unt

Glazura:
250 g ciocolata
6-7 linguri ulei

Mod de preparare:

Bate untul spuma cu zaharul si galbenusurile. Adauga cacao, faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata. Separat, bate albusurile spuma tare si incorporeaza-le usor in compozitia pregatita anterior.
Toarna amestecul intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt, si coace la 200°C timp de aproximativ 20 de minute.
Dupa ce blatul s-a racit putin, unge-l cu cateva linguri de gem aromat, de preferinta de visine.
Pentru crema de nuca, amesteca nuca macinata cu zaharul pudra si adauga romul si laptele. Intinde aceasta crema peste stratul de gem.
Pentru crema de ciocolata, bate ouale cu zaharul si fierbe-le pe baie de aburi timp de aproximativ 15 minute, dupa ce apa incepe sa fiarba. La final, adauga ciocolata si amesteca pana se topeste. Dupa ce crema s-a racit, incorporeaza untul. Intinde crema de ciocolata peste cea de nuca.
Dupa ce prajitura s-a racit complet, toarna deasupra glazura de ciocolata, obtinuta prin topirea ciocolatei cu putin ulei pe baie de aburi.
Taie prajitura in cuburi sau fasii si serveste-o.
Pofta buna!