Prajitura cu nuca si cacao care face senzatie – gata in cativa pasi simpli

O prajitura simpla, dar absolut delicioasa, perfecta langa o ceasca de cafea sau ceai. Cu straturi fine de aluat fraged si blat cu nuca si cacao, imbogatita cu note de lamaie si scortisoara, aceasta prajitura se transforma intr-o adevarata surpriza culinara, mai ales servita cu frisca proaspata sau gem acrisor! Descopera reteta pas cu pas si adu in bucataria ta gustul autentic al vremurilor de demult!

Ingrediente pentru aluatul de baza:
125 g unt
125 g zahar
Coaja rasa de la o lamaie
2 oua mari sau 3 oua mai mici
170 g faina
1 lingurita praf de copt
(optional) cateva maini de visine sau gem acrisor
Ingrediente pentru blatul de pandispan:
4 galbenusuri de ou (mari) sau 5 (mai mici)
150 g zahar
4 albusuri de ou
Coaja rasa de la o lamaie
1-2 linguri de cacao
1 lingurita scortisoara
200 g nuca macinata
1 lingurita praf de copt

Mod de preparare:
Prepararea aluatului de baza:
Amesteca untul moale cu zaharul pana obtii o crema spumoasa. Incorporeaza ouale, unul cate unul, si adauga coaja de lamaie. Amesteca praful de copt cu faina si combina-le cu crema de unt, de data aceasta folosind o spatula sau o lingura (nu mixerul). Intinde aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Poti presara deasupra visine proaspete sau unge cu un strat subtire de gem acrisor (optional).
Prepararea pandispanului cu nuca:
Bate albusurile spuma cu un praf de sare si adauga treptat zaharul, continuand sa mixezi pana obtii o bezea tare. Incorporeaza galbenusurile, unul cate unul, si continua sa mixezi. Amesteca nuca macinata cu cacao, scortisoara, praf de copt si coaja de lamaie, apoi incorporeaza amestecul in bezea, cu miscari usoare, folosind o spatula. Toarna aceasta compozitie peste aluatul de baza din tava.
Coacere:
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 175-180°C timp de aproximativ 45 de minute. Verifica daca este coapta cu testul scobitorii.
Servire:
Serveste prajitura simpla sau, pentru un plus de savoare, adauga frisca proaspata sau gem acrisor alaturi. Este o prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru orice ocazie!