Aceasta prajitura cu nuca si crema de cafea este perfecta pentru iubitorii de deserturi bogate si aromate. Veti obtine un desert delicios, cu un gust intens de cafea si o textura fina.
Ingrediente pentru blat:
6 oua
180 g zahar
90 g apa fierbinte
150 g nuca macinata
6 g praf de copt (jumatate de plic)
90 g faina
Ingrediente pentru crema (varianta originala):
200 g unt
200 g zahar pudra
1 ou crud
1 plic de zahar vanilat
50-100 ml cafea neagra tare
Ingrediente pentru crema (varianta alternativa, fara ou crud):
300 g unt
100 g zahar pudra
2 plicuri de zahar vanilat
150 ml cafea neagra
15 g faina (o lingura plina)
150 g zahar cristal
Mod de preparare
Blatul:
Se separa galbenusurile si se bat spuma cu zaharul. Se adauga treptat cafeaua fierbinte sau apa, apoi nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt, iar la final, se incorporeaza albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.
Crema:
In varianta originala, untul se freaca bine cu zaharul pudra, se adauga oul crud, iar apoi, treptat, cafeaua rece.
In varianta alternativa, faina se amesteca cu cafeaua, zaharul cristal si zaharul vanilat, si se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit, se adauga treptat la untul frecat cu zaharul pudra, obtinandu-se o crema fina.
Finalizare:
Peste prajitura se presara nuca prajita si tocata marunt. Nuca poate fi prajita in cuptorul cu microunde si curatata de coaja arsa inainte de a fi presarata peste crema.
Aceasta prajitura cu nuca si cafea este ideala pentru ocazii speciale sau pentru a va rasfata intr-o zi obisnuita.