Aceasta prajitura cu nuca si crema de ciocolata este un desert delicios, perfect pentru ocazii speciale sau pentru momentele in care vrei sa te rasfeti cu ceva deosebit. Blatul pufos cu nuca se imbina armonios cu crema fina de ciocolata, rezultand un desert echilibrat, cremos si plin de savoare.
Ingrediente pentru blat:
6 oua
150 g zahar
150 g faina
150 g nuca macinata
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
Un praf de sare
Pentru crema:
200 g unt la temperatura camerei
150 g zahar pudra
200 g ciocolata neagra
2 linguri cacao
50 ml lapte
Pentru decor:
100 g nuca macinata
Mod de preparare:
- Prepararea blatului:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana obtii o bezea ferma.
Incorporeaza galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor cu o spatula.
Adauga faina cernuta, nuca macinata si praful de copt, amestecand usor pentru a pastra aerul in compozitie.
Toarna aluatul in tava si coace timp de 30-35 de minute. Dupa coacere, lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l in trei foi egale. - Prepararea cremei:
Topeste ciocolata pe baie de aburi, apoi las-o sa se racoreasca.
Mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana devine spumos.
Adauga cacaoa cernuta si ciocolata topita, apoi incorporeaza treptat laptele, mixand pana obtii o crema fina. - Asamblarea prajiturii:
Asaza prima foaie de blat pe un platou si intinde un strat generos de crema. Repeta procesul cu celelalte foi.
Acopera prajitura cu crema ramasa si presara nuca macinata deasupra si pe laterale.
Da prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire, pentru a permite aromelor sa se intrepatrunda.
Aceasta prajitura cu nuca si crema de ciocolata va deveni rapid preferata familiei tale! Pofta buna! 😊