Ingrediente pentru blat:
6 albusuri, 2 plicuri zahar vanilat, 4 galbenusuri, 120 g zahar pudra, 160g nuca macinata, 4 linguri faina, 1 plic praf de copt.
Ingrediente pentru crema:
200g unt, 150g zahar pudra, 2 galbenusuri, 1 lingura de ness, 50g nuca macinata, 50g ciocolata
Mod de preparare:
Prepararea blatului: Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra, apoi se adauga nuca macinata, galbenusurile frecate cu sare, faina in ploaie, praful de copt si zaharul vanilat. Se omogenizeaza bine toate ingredientele. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 24x30cm acoperita cu hartie de copt si se coace la 180 grade, circa 30-35 de minute pana se coace si trece testul scobitorii.
Prepararea cremei: Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra. Se adauga peste galbenusurile puse la bain marie cu o lingura de zahar circa 2-3 minute,timp in care se amesteca energic sa nu se transforme in omleta, se adauga apoi nessul si la final nuca macinata. Se mixeaza bine toat eingredientele si apoi se intinde crema peste blatul racit, iar deasupra se rade ciocolata sau se decoreaza cu fulgi de ciocolata.