Ingrediente pentru blat:
8 oua
160 g zahar
160 g faina
5 linguri nuca macinata
Pentru primul strat de crema:
300 ml lapte
1 plic zahar vanilat
2 linguri zahar
15 linguri nuca macinata
Pentru al doilea strat de crema:
500 g unt
200 g zahar pudra
50 ml rom
400 ml smantana pentru frisca
Pentru decor:
Jumatati de nuca
Mod de preparare:
Pregatirea blatului:
Bate galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase. Amesteca nuca macinata cu faina si incorporeaza-le in compozitia de oua. Separat, bate albusurile spuma tare si incorporeaza-le usor in aluat.
Pregateste o tava cu hartie de copt sau unge-o bine cu margarina. Toarna aluatul in tava, niveleaza-l si coace la 180°C timp de aproximativ 20 de minute. Lasa blatul sa se raceasca complet.
Prepararea primului strat de crema:
Fierbe laptele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Adauga nuca macinata si fierbe amestecul 1-2 minute, pana cand capata o consistenta mai groasa. Lasa-l sa se raceasca complet.
Prepararea celui de-al doilea strat de crema:
Bate untul cu zaharul pudra pana devine spumoasa. Incorporeaza crema de nuca racita, adauga romul si amesteca bine. Separat, bate smantana pentru frisca pana obtii o spuma tare si incorporeaz-o in crema, lasand putin deoparte pentru decor.
Asamblarea prajiturii:
Intinde crema de nuca peste blatul racit. Adauga deasupra frisca pastrata pentru decor, netezind uniform.
Decorarea:
Taie prajitura in portii si decoreaza fiecare felie cu jumatati de nuca.
Serveste prajitura racita pentru o textura cremoasa si un gust delicios.
Pofta buna!