Prajitura cu nuca si mascarpone este un desert rafinat si delicios, perfect pentru a impresiona pe oricine la orice ocazie. Cu un blat pufos de nuca si o crema fina de mascarpone, aceasta prajitura reuseste sa aduca un echilibru perfect intre texturi si arome. Reteta este usor de urmat si garanteaza un rezultat spectaculos.
Ingrediente
Pentru blat:
6 albusuri
4 galbenusuri
Un praf de sare
150 g zahar
1 plic de zahar vanilat
150 g nuca macinata
2 linguri faina
1 plic praf de copt
Pentru crema
2 galbenusuri
4 linguri zahar
100 ml lapte
1 lingura faina alba
100 g unt
250 g mascarpone
Sucul de la jumatate de lamaie
Pentru ornat
2-3 linguri nuca macinata
1-2 linguri Nesquik
Mod de preparare
Blatul:
Bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma ferma.
Adauga treptat zaharul si zaharul vanilat, mixand bine dupa fiecare adaugare.
Intr-un alt bol, combina nuca macinata cu faina si praful de copt.
Incorporeaza galbenusurile unul cate unul, apoi adauga amestecul de nuca si faina in 2-3 transe, amestecand usor pana la omogenizare.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 25-30 de minute (verifica coacerea cu o scobitoare). Lasa blatul sa se raceasca complet.
Crema:
Intr-un vas, amesteca galbenusurile cu zaharul, faina si laptele.
Fierbe amestecul la foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu.
Odata ce crema s-a ingrosat, indeparteaz-o de pe foc si adauga untul. Lasa sa se raceasca complet.
Dupa racire, incorporeaza mascarponele si adauga zeama de lamaie pentru un gust proaspat.
Asamblare:
Intinde crema uniform peste blatul racit.
Presara nuca macinata si Nesquik deasupra cremei.
Lasa prajitura la rece pana in momentul servirii.
Sfaturi suplimentare:
Poti inlocui zeama de lamaie cu esenta de vanilie pentru o aroma diferita.
Pentru un aspect mai elegant, rade ciocolata deasupra prajiturii inainte de servire.
Prajitura cu nuca si mascarpone nu este doar un desert savuros, ci si un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Fie ca o prepari pentru o ocazie speciala sau pur si simplu pentru a-ti delecta familia si prietenii, aceasta prajitura va deveni cu siguranta un favorit in bucataria ta. Incerc-o si bucura-te de fiecare inghititura!