
Aceasta prajitura cu nuca si smantana este un desert delicat si aromat, perfect pentru orice sarbatoare. Blaturile fragede, crema bogata si glazura fina de ciocolata fac din acest desert o adevarata bucurie la fiecare muscatura.
Ingrediente pentru aluat:
400 g faina
3 oua
200 g zahar pudra
1/2 lingura bicarbonat de sodiu
1 lingura miere
80 g nuca macinata
Ingrediente pentru crema:
700 g smantana
200 g zahar pudra
200 g nuca macinata
Pentru glazura:
100 g ciocolata neagra sau cu lapte
2 linguri ulei
Mod de preparare:
Framantam toate ingredientele pentru aluat pana obtinem o compozitie omogena, apoi o lasam la frigider cel putin doua ore sau chiar peste noapte. Impartim aluatul in patru parti egale, le intindem subtire si le coacem pe spatele unei tavi tapetate cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 170°C, timp de aproximativ 8 minute. Blaturile trebuie supravegheate atent, deoarece se pot arde rapid.
Pentru crema, amestecam smantana cu zaharul pudra si nuca macinata, apoi intindem crema peste fiecare strat de blat, lasand ultima foaie nemtuita.
Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam uleiul si turnam glazura peste prajitura, niveland uniform. Lasam desertul la frigider pentru cel putin 6 ore, astfel incat foile sa se fragezeasca.
Se feliaza si se serveste cu drag!