Un desert delicios, perfect pentru cei care iubesc combinatia de nuci si visine. Blatul pufos de pandispan se imbina perfect cu crema bogata de nuci si stratul de visine, creand o armonie de texturi si arome. Prepararea este simpla, dar rezultatul este spectaculos.
Ingrediente blat:
4 oua
200 g zahar
100 g faina de grau
100 g amidon
2 lingurite rase praf de copt
Optional: 2 linguri de apa sau ulei
Alte ingrediente:
400 g crema de nuci (tip Nutella)
220 g biscuiti
1 borcan de gem de visine
150 g margarina
250 g nuci tocate
2 pachete de jeleu de visine
200 g lapte praf
150 ml lapte
2 linguri zahar
2 linguri cappuccino
200 g margarina
1 lingura cu varf cacao
Mod de preparare:
Blatul: Bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma tare, adaugand treptat zaharul. Apoi incorporeaza galbenusurile unul cate unul. Cerne faina si amidonul impreuna cu praful de copt si amesteca usor. Coace timp de 30 de minute la 180°C. Dupa racire, daca doresti, poti insiropa blatul cu apa si suc de lamaie.
Crema de nuci: Intr-o cratita, topeste 130 g de margarina cu crema de nuci. Dupa ce crema s-a topit complet, adauga nucile tocate si, optional, o lingura de cacao. Lasa crema sa se raceasca putin, apoi toarn-o calda peste blat, astfel incat sa se lipeasca bine.
Stratul de visine: Dizolva cele doua pachete de jeleu de visine in 180 ml de apa fierbinte. Daca gemul contine bucati de fruct, paseaza-le pana obtii o textura fina. Amesteca gemul cu jeleul si lasa compozitia sa se raceasca putin. Cand incepe sa se intareasca, intinde-o peste stratul de biscuiti si acopera cu inca un strat de biscuiti.
Crema cu lapte praf: Incalzeste 150 ml de lapte cu doua linguri de zahar pana ce acesta se dizolva, apoi lasa-l sa se raceasca complet. Mixeaza margarina la viteza mica si adauga treptat laptele rece. Incorporeaza laptele praf si cappuccino, amestecand doar cat sa se omogenizeze. Intinde aceasta crema peste stratul de biscuiti si decoreaza cu ciocolata rasa.
Alternativa pentru crema de deasupra: Amesteca 250 g mascarpone cu doua linguri de cappuccino si doua linguri de zahar pudra. Bate 500 ml de smantana pentru frisca (36% grasime) si incorporeaza mascarpone in frisca. Intinde aceasta crema peste biscuiti.
Sfat: Poti alege oricare dintre metodele de preparare a cremei finale, in functie de preferintele tale.