Aceasta prajitura delicioasa cu Nutella si banane combina un blat pufos de ciocolata, crema bogata de Nutella si felii proaspete de banane, oferind un desert perfect pentru iubitorii de ciocolata.
Ingrediente blat:
3 oua (marimea L)
100 g zahar
60 ml ulei
80 ml lapte
110 g faina
30 g cacao pudra
55 g alune de padure macinate
0,5 plic praf de copt
Ingrediente ganache de Nutella:
275 g Nutella
60 ml smantana dulce
Ingrediente crema de Nutella:
700 ml smantana dulce
210 g Nutella
Fructe si decor:
3 banane mari
15 g cacao pudra
Mod de preparare:
Blatul: Bateti ouale cu zaharul timp de 3-5 minute pana devin spumoase. Adaugati uleiul si laptele, amestecand usor. Separat, amestecati faina, cacaua, alunele de padure si praful de copt, apoi incorporati-le treptat in compozitia de oua. Impartiti aluatul in doua parti egale. Coaceti fiecare parte pe o tava tapetata cu hartie de copt, timp de aproximativ 12 minute la 180°C. Lasati blaturile sa se raceasca complet.
Ganache de Nutella: Incalziti smantana si turnati-o peste Nutella. Amestecati pana obtineti o compozitie omogena si intindeti ganache-ul pe primul blat. Lasati la racit 20 de minute.
Crema de Nutella: Bateti smantana pana devine ferma, apoi incorporati Nutella. Impartiti crema in doua parti: 2/3 pentru stratul de jos si 1/3 pentru stratul superior.
Asamblarea: Pe primul blat cu ganache, intindeti 2/3 din crema de Nutella. Adaugati feliile de banane, apoi restul de crema. Acoperiti cu al doilea blat si intindeti deasupra restul de crema. Presarati cacao pudra printr-o sita.
Finalizare: Raciti prajitura in frigider timp de cel putin 6 ore inainte de a o taia in batoane sau cuburi.