Pentru aluat:
350 g faina
100 g zahar
2 linguri miere
80 g margarina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 linguri cacao
2 oua
1-2 linguri lapte
Pentru crema:
750 ml lapte
3 plicuri budinca de vanilie pentru gatit
150 g margarina
200 g zahar pudra
1 pachet de piscoturi (18 bucati)
100 ml cafea
1 lingura rom
Pentru decor:
zahar pudra
Mod de preparare:
Incalziti la bain-marie mierea, margarina, zaharul, bicarbonatul de sodiu, cacaua si ouale. Dupa ce s-au topit si amestecat bine, adaugati faina si framantati pana obtineti un aluat omogen. Daca aluatul este prea tare, adaugati 1-2 linguri de lapte. Impartiti aluatul in doua si intindeti fiecare bucata la dimensiunea de 34×24 cm. Coaceti pe dosul tavii la 180°C timp de 6 minute, dupa ce ati intepat aluatul in cateva locuri.
Preparati budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic si lasati-o sa se raceasca complet. Apoi amestecati-o cu margarina. Intindeti jumatate din crema pe prima foaie de aluat, apoi asezati piscoturile inmuiate in cafea pe toata suprafata, paralel cu partea mai scurta a foii de aluat.
Dupa ce ati intins si cealalta jumatate de crema peste piscoturi, acoperiti cu a doua foaie de aluat. Apasati usor si asezati un obiect nu foarte greu (de exemplu, o farfurie) deasupra pentru a se presa. Lasati prajitura pana a doua zi, timp in care foile se vor inmuia si prajitura va putea fi taiata usor. Presarati zahar pudra si serviti.
Pofta buna!