Ingrediente pentru blat:
6 oua
150 g zahar pudra
150 g faina
1 lingurita praf de copt
6 linguri apa
Pentru stratul de umplere:
200 g piscoturi
100 ml rom
100 ml cafea neagra
Gem de caise pentru uns
Ingrediente pentru crema:
1 plic budinca de vanilie
3 galbenusuri de ou
300 ml lapte
200 g unt
200 g zahar pudra
Ingrediente pentru glazura:
3 albusuri de ou
210 g zahar cristal
Mod de preparare:
Prepararea blatului:
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma tare.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase, apoi adauga apa si faina amestecata cu praful de copt.
Incorporeaza cu grija albusurile batute, amestecand cu miscari lente.
Toarna compozitia intr-o tava (25 x 35 cm) unsa cu margarina si presarata cu faina. Coace la 180°C (sau 165°C cu ventilatie) timp de aproximativ 15 minute.
Asamblarea prajiturii:
Dupa ce blatul s-a racit, unge-l cu gem de caise.
Inmoaie piscoturile in rom amestecat cu cafea neagra si asaza-le intr-un singur strat peste blat.
Prepararea cremei:
Fierbe budinca impreuna cu galbenusurile si laptele, amestecand continuu pana se ingroasa. Las-o sa se raceasca complet.
Bate untul cu zaharul pudra pana devine cremoasa, apoi incorporeaza treptat budinca racita.
Intinde crema uniform peste stratul de piscoturi.
Prepararea glazurii:
Bate albusurile cu zaharul cristal pe baie de aburi pana obtii o spuma tare si lucioasa.
Intinde glazura peste crema.
Finalizare:
Lasa prajitura la frigider cateva ore, pentru ca piscoturile sa se inmoaie si aromele sa se intrepatrunda.