Prajitura cu Prune – Reteta Usoara si Rapida

Prajitura cu Prune

Ingrediente:
400-500 g prune (sau dupa preferinta)
5 oua
10 linguri zahar (200 g)
2 plicuri zahar vanilinat
15 linguri faina tip 000 (375 g)
1 lingurita sare
100 ml ulei
200 ml apa minerala
1 plic praf de copt (10 g)
1 lingura esenta de vanilie
1 lingura esenta de lamaie
15 g zahar pudra

Metoda de Preparare:

  1. Spala prunele, scoate samburii si taie-le in bucati.
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Bate albusurile pana devin spuma.
  4. Adauga zaharul si zaharul vanilinat peste albusuri si continua mixarea pana cand obtii o bezea ferma si zaharul este complet dizolvat.
  5. Adauga un praf de sare peste galbenusuri si amesteca-le bine.
  6. Incorporeaza galbenusurile in bezea, amestecand usor pana la omogenizare.
  7. Adauga esenta de vanilie, esenta de lamaie, uleiul si apa minerala, mixand pana la omogenizare.
  8. Cerne faina si praful de copt deasupra compozitiei si amesteca delicat cu o lingura de lemn sau un tel pana cand se omogenizeaza.
  9. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  10. Asaza bucatile de prune uniform pe suprafata prajiturii.
  11. Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
  12. Lasa prajitura sa se raceasca si pudreaz-o cu zahar pudra.