Ingrediente:
400-500 g prune (sau dupa preferinta)
5 oua
10 linguri zahar (200 g)
2 plicuri zahar vanilinat
15 linguri faina tip 000 (375 g)
1 lingurita sare
100 ml ulei
200 ml apa minerala
1 plic praf de copt (10 g)
1 lingura esenta de vanilie
1 lingura esenta de lamaie
15 g zahar pudra
Metoda de Preparare:
- Spala prunele, scoate samburii si taie-le in bucati.
- Separa albusurile de galbenusuri.
- Bate albusurile pana devin spuma.
- Adauga zaharul si zaharul vanilinat peste albusuri si continua mixarea pana cand obtii o bezea ferma si zaharul este complet dizolvat.
- Adauga un praf de sare peste galbenusuri si amesteca-le bine.
- Incorporeaza galbenusurile in bezea, amestecand usor pana la omogenizare.
- Adauga esenta de vanilie, esenta de lamaie, uleiul si apa minerala, mixand pana la omogenizare.
- Cerne faina si praful de copt deasupra compozitiei si amesteca delicat cu o lingura de lemn sau un tel pana cand se omogenizeaza.
- Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Asaza bucatile de prune uniform pe suprafata prajiturii.
- Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
- Lasa prajitura sa se raceasca si pudreaz-o cu zahar pudra.