Ingrediente pentru aluat:
180 g faina alba
120 g unt
45 g zahar tos
4 galbenusuri
3/4 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru stratul de zmeura:
600 g zmeura
3 linguri zahar tos
2 plicuri praf de budinca de zmeura
4 foi de gelatina
Ingrediente pentru crema:
500 ml smantana pentru frisca
250 g mascarpone
3 linguri zahar pudra
Ingrediente pentru stratul de bezea:
4 albusuri
150 g zahar tos
1 lingura amidon de cartofi
Mod de preparare:
Aluatul:
Amestecati toate ingredientele pentru aluat si framantati-l cu mainile pana obtineti o compozitie omogena. Inveliti-l in folie alimentara si puneti-l la frigider timp de 1 ora. Intindeti aluatul pe o tava (30×25 cm) tapetata cu hartie de copt, intepati-l cu furculita si coaceti-l la 180°C timp de aproximativ 15-20 minute. Lasati-l sa se raceasca.
Stratul de zmeura:
Puneti gelatina in apa si lasati-o sa se inmoaie. Intr-o cratita, puneti zmeura si zaharul si aduceti la fierbere. Dizolvati pudra de budinca de zmeura in putina apa, apoi adaugati-o peste zmeura fierbinte si fierbeti pana obtineti o crema groasa. Lasati sa se raceasca usor si adaugati gelatina inmuiata. Intindeti crema obtinuta peste blatul racit si lasati sa se raceasca complet.
Crema de smantana:
Bateti smantana pentru frisca impreuna cu mascarpone si zaharul pudra pana obtineti o crema ferma. Intindeti crema peste stratul de zmeura racit si puneti prajitura la frigider.
Stratul de bezea:
Bateti albusurile cu zaharul pana obtineti o spuma ferma, apoi adaugati amidonul de cartofi si incorporati-l usor. Intindeti bezeaua pe hartie de copt, intr-o forma de aceeasi dimensiune ca prajitura, si coaceti la 140°C timp de aproximativ 60 de minute. Dupa coacere, lasati sa se usuce inca 15 minute cu usa cuptorului intredeschisa. Dupa racire, taiati bezeaua in patrate si asezati-le deasupra prajiturii.
Puneti prajitura la frigider pentru cateva ore inainte de servire. Pofta buna!