Daca ai pofta de un desert rapid, fara coacere, aceasta prajitura stratificata este alegerea perfecta. Cu un aspect frumos si un gust irezistibil, se prepara in doar 10 minute si necesita ingrediente simple. Crema fina de mascarpone si frisca se combina perfect cu biscuitii cu cacao, iar deasupra un strat generos de cacao ii ofera un aspect elegant.
Ingrediente
400 g biscuiti cu cacao
500 ml smantana pentru frisca (30% grasime)
250 g mascarpone
3 linguri zahar pudra
2 plicuri intaritor pentru frisca
2 linguri lapte
2 linguri cacao pentru decor
Mod de preparare
Intr-un bol mare, mixeaza smantana pentru frisca rece impreuna cu mascarpone, zaharul pudra si intaritorul pentru frisca, pana obtii o crema densa si aerata.
Tapeteaza o tava cu folie alimentara.
Asaza un strat de biscuiti cu cacao pe fundul tavii.
Intinde un strat generos de crema peste biscuiti.
Continua sa alternezi straturile de biscuiti si crema, pana termini ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de biscuiti.
Presara uniform cacao pe deasupra.
Da prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore (ideal peste noapte), pentru ca biscuitii sa se inmoaie si aromele sa se intrepatrunda.
Aceasta prajitura este un adevarat deliciu, perfecta pentru orice ocazie!