Ingrediente:
500 gr visine din compot,
400 gr faina,
200 gr unt moale,
6 oua,
180 gr zahar,
6 linguri de lapte,
2 linguri de cacao,
1 plic praf de copt,
1 fiola esenta de vanilie,
1 praf de sare
Mod de preparare:
Untul moale, lasat la temperatura camerei, se pune intr-un bol. Peste unt se adauga zaharul, sarea si esenta de vanilie, apoi se mixeaza timp de aproximativ 4-5 minute. In compozitie se adauga ouale, pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si 4 linguri de lapte (restul laptelui se pastreaza pentru compozitia de cacao). Se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen si cremos.
Intr-o tava patrata tapetata cu hartie de copt, se toarna jumatate din compozitia alba si se niveleaza bine. Peste aceasta se pun visinele din compot, fie cu samburi, fie fara, dupa preferinta. Cealalta jumatate de compozitie se amesteca cu cacao si cele 2 linguri de lapte, amestecand bine. Aceasta se toarna peste visine.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 30-35 de minute. Dupa ce prajitura este coapta, se lasa sa se raceasca in tava, se pudreaza cu zahar pudra si se poate portiona si servi.