Ingrediente pentru Blat:
150 g faina
1 lingurita praf de copt
65 g zahar tos
1 ou
65 g unt
Ingrediente pentru Umplutura:
2 plicuri budinca de vanilie
6 linguri zahar tos
6 mere
500 ml suc de mere
500 ml frisca lichida
1 plic intaritor pentru frisca
2 plicuri zahar vanilat
Pudra de cacao pentru decor
Metoda de Preparare:
Cerne faina intr-un bol si adauga praful de copt si zaharul, amestecandu-le bine.
Incorporeaza oul si untul in amestecul de faina si framanta pana cand obtii un aluat omogen si consistent.
Tapeteaza o tava de 40×23 cm cu hartie de copt si intinde aluatul uniform cu mainile.
Inteapa aluatul cu o furculita in cateva locuri pentru a preveni formarea bulelor de aer.
Amesteca sucul de mere cu praful de budinca si zaharul intr-un vas. Pune amestecul la foc mic, amestecand continuu pana cand devine o budinca groasa.
Curata merele, da-le pe razatoarea mare si adauga-le in budinca preparata. Amesteca bine si toarna aceasta compozitie peste aluatul din tava.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si coace prajitura timp de 30 de minute, pana cand se rumeneste usor.
Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o decora.
Bate frisca lichida pana obtii o spuma ferma, adaugand intaritorul de frisca si zaharul vanilat pe parcurs.
Intinde frisca uniform peste prajitura racita si presara deasupra un strat fin de pudra de cacao pentru un aspect apetisant.