Aceasta prajitura fara coacere reprezinta nu doar o explozie de arome delicioase, ci și o solutie practica pentru cei care apreciaza rafinamentul deserturilor homemade. Cu straturi armonios echilibrate, aceasta prajitura va deveni cu siguranta o preferata printre bucatele dulci pregatite cu dragoste acasa.
Ingrediente:
150 g piscoturi
30 g zahar pudra
30 g praf de cacao
300 ml lapte
Crema:
5 galbenusuri
200 g zahar
50 g amidon de porumb
500 ml de lapte
250 g unt inmuiat
400 ml frisca
Zahar pudra dupa gust
Pentru decor:
50 g ciocolata neagra rasa
Metoda de preparare:
Incepeti prin combinarea pudrei de cacao si zaharul pudra. Adaugati laptele caldut, amestecand continuu cu telul. Inmuiati apoi cu atentie piscoturile in amestecul rezultat si distribuiti-le uniform pe o tava.
Continuati cu pregatirea cremei de galbenus de ou.
Luati o oala mai mica, turnati zaharul si adaugati galbenusurile. Adaugati laptele si amidonul de porumb, amestecand cu atentie toate ingredientele impreuna. Incalziti amestecul la temperatura moderata, amestecand constant pana cand se ingroasa. Dupa aceasta, indepartati budinca rezultata de pe aragaz si acoperiti-o cu folie alimentara. Lasati budinca sa se raceasca bine in frigider.
Dupa aproximativ jumatate de ora, amestecati budinca cu untul moale si aplicati-o peste stratul de piscoturi. Neteziti suprafata cu o spatula si lasati-o sa se raceasca din nou in frigider timp de aproximativ o ora.
Intre timp, bateti frisca cu zaharul pana obtineti o textura ferma, apoi aplicati-o peste budinca intarita dupa racire. Neteziti din nou cu ajutorul unei spatule si presarati in cele din urma ciocolata neagra deasupra.