Prajitura de post cu cacao si crema de biscuiti

Aceasta prajitura de post este perfecta pentru cei care doresc un desert delicios, fara ingrediente de origine animala. Blatul pufos de cacao si crema fina de frisca vegetala si biscuiti creeaza o combinatie irezistibila.

Ingrediente pentru blat:
250 ml apa minerala carbogazoasa
150 g zahar
120 ml ulei
200 g faina
30 g cacao
1 plic praf de copt (10 g)
1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente pentru crema:
500 ml frisca vegetala
100 g zahar pudra
150 g biscuiti vegani maruntiti
1 lingurita esenta de vanilie
ingrediente pentru decor:
50 g blat faramitat (se va lua din partea superioara a blatului copt)

Prepararea blatului:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava (aproximativ 25×30 cm) cu hartie de copt.
Intr-un bol mare, amesteca apa minerala cu zaharul pana se dizolva.
Adauga uleiul si esenta de vanilie, amestecand bine.
Incorporeaza treptat faina cernuta, cacaua si praful de copt, amestecand usor cu o spatula.
Toarna compozitia in tava si coace timp de 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Lasa blatul sa se raceasca, apoi taie un strat subtire de deasupra si faramiteaza-l pentru decor.
Prepararea cremei:
Bate frisca vegetala rece cu zaharul pudra pana devine ferma.
Adauga esenta de vanilie si biscuitii maruntiti, amestecand usor cu o spatula.
Asamblare si decor:
Intinde crema uniform peste blatul racit.
Presara deasupra blatul faramitat, distribuindu-l uniform.
Da prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire, pentru a se intari si a-si intensifica aromele.

Aceasta prajitura de post este o alegere excelenta pentru perioadele de post sau pentru cei care urmeaza o dieta vegana. Simplu de facut, dar absolut delicioasa! 🍰