
Aceasta prajitura de post este ideala pentru iubitorii de deserturi fine, combinand textura pufoasa a blatului cu nuca si crema aerata de ciocolata. Fara oua, lapte sau unt, acest desert ramane la fel de delicios si aromat.
Ingrediente pentru blat:
250 g faina
100 g zahar brun
50 g cacao
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita praf de copt
1 praf de sare
250 ml apa minerala carbogazoasa
80 ml ulei de floarea-soarelui
1 lingurita esenta de vanilie
100 g nuci tocate grosier
Ingrediente pentru crema de ciocolata:
200 g ciocolata neagra (minim 70% cacao, fara lapte)
200 ml lapte de cocos gras (din conserva)
50 g zahar pudra
1 lingurita esenta de rom
1 lingura amidon de porumb
Mod de preparare
Prepararea blatului:
Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, bicarbonatul, praful de copt si sarea.
Adaugam treptat apa minerala, uleiul si esenta de vanilie, omogenizand compozitia.
Incorporam nucile tocate si turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem la 180°C timp de 30-35 de minute, pana trece testul scobitorii.
Prepararea cremei de ciocolata:
Topim ciocolata la bain-marie, amestecand continuu.
Separat, incalzim laptele de cocos cu zaharul si esenta de rom, apoi adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece.
Amestecam pana cand crema incepe sa se ingroase, apoi o lasam la racit.
Cand s-a racit complet, mixam crema pana devine aerata.
Asamblare:
Intindem crema de ciocolata peste blatul racit si nivelam frumos.
Cu ajutorul unei furculite, putem crea modele decorative pe suprafata cremei.
Lasam prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire.
Se taie in felii si se serveste rece. Pofta buna!