Pentru aluat:
2 cani de morcovi proaspat rasati
1 cana de mere, date pe razatoare si stoarse de zeama
1 cana de zahar brun
1/2 cana de ulei vegetal
1 cana de apa calduta
2 cani de faina integrala de grau
1 lingura de praf de copt
1 lingurita de scortisoara
1/2 lingurita de nucsoara
Un praf de sare
Pentru glazura (optionala):
1 cana de zahar pudra
2 linguri de suc de lamaie sau apa
Instructiuni de Preparare:
1.Preincalzirea cuptorului: Incalziti cuptorul la 180°C si pregatiti o tava de copt, unand-o si tapetand-o cu hartie de copt.
2.Prepararea aluatului: Intr-un bol mare, combinati morcovii rasi, merele date pe razatoare si stoarse de excesul de lichid, zaharul brun, uleiul vegetal si apa calduta. Amestecati bine pana obtineti o compozitie omogena.
3.Incorporarea ingredientelor uscate: Adaugati faina, praful de copt, scortisoara, nucsoara si sarea in amestecul de morcovi si mere. Amestecati usor pana cand toate ingredientele sunt bine integrate.
4.Transferul in tava si coacerea: Turnati aluatul in tava pregatita, niveland suprafata cu o spatula. Coaceti timp de aproximativ 30-35 de minute, verificand cu un bat de copt in centrul prajiturii – acesta trebuie sa iasa curat.
5.Prepararea glazurii (optional): Intr-un bol mic, amestecati zaharul pudra cu suc de lamaie sau apa pana obtineti o glazura neteda.
6.Aplicarea glazurii: Dupa ce prajitura s-a racit complet, aplicati glazura uniform pe suprafata acesteia.
7.Taiere si servire: Taiati prajitura in bucati egale si serviti pentru a savura aceasta delicioasa reteta!