Negresa aceasta este reteta mea veche, cea mai simpla si gustoasa pe care o stiu. Se face intr-o clipa, cu ingrediente pe care le gasesti mereu in camara. Aluatul se amesteca in cateva minute, iar rezultatul? O prajitura pufoasa, aromata, cu o crusta crocanta de nuci si zahar pudra. Perfecta pentru orice ocazie!
Ingrediente pentru luat:
500 g faina
150 g zahar
3 linguri de cacao (30 g)
1 pliculet de praf de copt (10 g)
un praf de sare
70 g nuci tocate
350 g gem la alegere
150 ml ulei
400 ml apa minerala
Ingrediente pentru decor (glazura):
330 g zahar tos
50 g miere de albine
70 g apa
Metoda de preparare
Pregatirea acestei negrese e o adevarata placere. Intr-un bol, amesteci bine toate ingredientele uscate – faina, zaharul, cacaua, sarea, nucile si praful de copt. Apoi incorporezi ingredientele umede – gemul (eu am ales de caise), uleiul si apa minerala. Amesteci cat sa se distribuie bine ingredientele. Torni compozitia intr-o tava de 22×30 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la 170°C si este gata in aproximativ 40 de minute. Faceti testul cu scobitoarea.
Pentru glazura, pune toate ingredientele intr-o craticioara la fiert, cam 2-3 clocote. Apoi se lasa sa se raceasca pana aproximav 10 minute si se mixeaza cam 5 minute. Glazura calda se pune peste prajitura, se intareste repede.
Incearca si tu aceasta reteta simpla si delicioasa!