Ingrediente:
(pentru o forma rotunda de 24 cm)
800 g iaurt natural grecesc
5 oua
150 g zahar
125 ml ulei
2 plicuri de budinca de vanilie
Aproximativ 16 piscoturi rotunde
Zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Bateti galbenusurile cu zaharul pana cand obtineti o masa pufoasa si deschisa la culoare. Adaugati uleiul, iaurtul si praful de budinca de vanilie, apoi mixati la viteza mica doar pana cand ingredientele sunt bine amestecate.
Intr-un alt bol, bateti albusurile spuma tare, apoi incorporati-le in amestecul cu galbenusuri. Folositi o lingura si amestecati usor, cu miscari largi, pentru a nu pierde aerul din spuma.
Tapetati fundul formei de tort cu hartie de copt, iar peretii ungiti-i cu unt si presarati putin pesmet. Turnati compozitia de iaurt in forma. (Compozitia este destul de lichida, deci asigurati-va ca forma este bine etansata).
Preincalziti cuptorul la 170°C. Coaceti cheesecake-ul timp de o ora. Dupa acest timp, opriti cuptorul si lasati prajitura inauntru cu usa intredeschisa pentru inca 15 minute.
Dupa ce timpul de asteptare s-a incheiat, scoateti cheesecake-ul din cuptor si lasati-l sa se raceasca complet in forma inainte de a-l scoate. Presarati zahar pudra pe deasupra inainte de servire.
Pofta buna! 😊