Prajitura delicata din aluat cu miere, pandispan pufos si crema de vanilie

Prajitura delicata din aluat cu miere, pandispan pufos si crema de vanilie

Aceasta prajitura este un desert rafinat, alcatuit din straturi delicate de aluat cu miere, pandispan pufos si o crema bogata de budinca. Imbracata intr-o glazura fina de ciocolata alba si neagra, aceasta prajitura este perfecta pentru ocazii speciale sau pentru a rasfata familia cu un desert deosebit. Descopera cum sa prepari pas cu pas aceasta delicatesa dulce.

Ingrediente pentru aprox. 30 portii:

Aluat cu miere:
250 g faina de grau
67 g zahar
1 ou
2 linguri de miere
1 lingurita bicarbonat de sodiu
150 g (3/4 pachet) unt moale

Pandispan:
4 oua
150 g zahar
125 g faina de grau
1 lingurita praf de copt
2 linguri ulei vegetal

Crema de budinca:
1 litru de lapte
30 g faina de grau
60 g amidon de cartofi
2 plicuri zahar vanilat
150 g zahar
150 g unt (3/4 pachet)

Glazura:
125 ml smantana (30% grasime)
200 g ciocolata alba
4 patratele de ciocolata neagra

Metoda de preparare:

  1. Aluat cu miere:
    Amesteca ingredientele: faina, zaharul, oul, mierea si bicarbonatul. Adauga untul si framanta pana obtii un aluat omogen.
    Imparte aluatul in doua parti egale si lasa-le la frigider.
    Coace fiecare parte la 180°C timp de 10 minute, pana devin aurii.
  2. Pandispan:
    Bate albusurile spuma, adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt.
    Adauga uleiul si toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
    Coace pandispanul la 180°C timp de 30 minute.
  3. Crema de budinca:
    Fierbe laptele cu zaharul, zaharul vanilat si untul. Intr-un bol separat, amesteca laptele ramas cu faina si amidonul.
    Toarna amestecul in laptele fierbinte si amesteca pana se ingroasa.
    Raceste usor crema inainte de asamblare.
  4. Asamblare:
    Pune primul strat de aluat cu miere, intinde jumatate din crema, adauga pandispanul, apoi restul de crema si al doilea strat de aluat cu miere.
    Apasa usor si lasa prajitura la rece timp de 1-3 zile.
  5. Glazura:
    Topeste ciocolata alba in smantana fierbinte si toarna peste prajitura.
    Decoreaza cu ciocolata neagra topita.

Savureaza prajitura dupa ce s-a odihnit si aromele s-au intrepatruns!